onsdag 26 november 2014

Att hotta upp Nässjö

Nässjö är en jävla håla*. 'Men så illa är det väl inte?' kanske någon menar. Den hypotetiska personen har kanske rätt. I alla fall nu till våren. Då ger sig staden nämligen ut på turné. Tekniskt sett har man faktiskt alltid varit det, vilket alla geologer känner till (och fnyser åt andras okunskap i ämnet). Detta tack vare något geologer kallar kontinentaldriften**. Däremot tänker skapa lite 'buzz'*** om detta genom att informera informera om det på 'ungdomarnas språk' och vad är ungdomligare än så kallad hårdrock tänker de i Nässjö****. Därför anammat hårdrockens oerhört populär (och snygga*) t-shirtsdesign med en lista på platser och datum där man kommer befinna sig den närmaste framtiden.  Ta tåget**** till Nässjö. Gå av och njut av platsen. Nästa gång är du nån helt annanstans*****.



'Fräck och ungdomlig design' menar de i Nässjö

*) Källa wikipedia

 **) Även om geologer inte gärna slänger sig med lekmannabegrepp som 'kontinentaldrift'
***) Ungdomarnas ord för 'göra omtalat'
***) Den byrå som Nässjö anlitat
****) Går inte tågen, finns det ersättningsbussar, lovar Nässjö
*****) om man med 'helt annanstans' menar 16mm nordost

torsdag 6 november 2014

Vissa saker kan man leva med, andra inte

Hej Nickleback! Ni är ok! Jag kanske inte lyssnar på er så mycket men när jag hör er, inga problem. Jag står ut. Kanske till och med tycker er musik är att föredra före det ljud (eller tystnad) som annars rått där jag befinner mig.
Kära Dansband, som exempelvis jag hörde när jag simmade igår morse på grund av att det 70+-arna körde vattengympa: Jag kan inte säga att jag har mycket till övers för er genre. Men, sådär lite på avstånd går det åtminstone koppla bort. Sen är du ganska lätt att undvika. Inte ens P4 spelar ju dig längre, speciellt mycket.

Sandi Thom. Hej. Du har gjort en låt. "I wish I was A Punk Rocker" tror jag det heter. Jag hatar den. Nu är det ju inte ditt fel, men ett tag sen, för säg sju år sen (orkar inte kolla upp) spelades denna låt  ta mig fan en gång i timmen på den skitradiokanalen jag av någon anledning accepterad att det lyssnades på där jag befann mig. Tror fan att man tröttnar! Nu är det ju, ska sägas, tyvärr inte bara det faktum att den spelades mycket som gör att jag hatar just denna låt (har utsatts av samma behandling med ett räcke andra låtar). Nej, dels är det din extremt irriterande sångröst. En röst med vilken du försöker låta så där karlifonskt 'spirituell' på det där äckligt ocharmiga sättet som verkar vara en grej i just 'din' delstat. Sen har vi texten.. "I wish I was a punk rocker with flowers in my hair.." Redan där är kräkningarna nära. Och får jag fråga dig, är det någon som hindrar dig? Och sen blir det nått sentimentalt dravel om att du är född i fel årtionde och där 'ingen bryr sig' vilket man gjorde på 60-talet enligt dig. Även om man starkt kan ifrågasätta om du verkligen har torrt på fötterna där kan vi välja att ta dig på orden. Handlade inte just de protesterna, då om en protest mot en cynisk värld? Ligger det inte i själva proteströrelsen natur att leva i en värld där 'ingen bryr sig'? (eller åtminstone väldigt få). Tänk på det Sandi ett tag och var snäll och gör aldrig mer hippienostalgisk någonsin igen. Risken är att den blir populär så att jag tvingas höra skiten. Om och om igen.