måndag 22 mars 2010

Bloggvänner och andlig rådgivning

Har fullt med idéer för tillfället. Känns mycket bra förutom att jag känner att inte tiden räcker till att realisera dom. Idéerna handlar om bland annat om andliga rådgivare och om att skaffa bloggvänner. Skulle gärna berättat mer nu om haft mer tid och ork att skriva än vad jag har just nu. Jag får be er att ge er till tåls så länge.

Hur skaffar man bloggvänner? Mitt första steg tänkte bli att gå in och smöra för bloggarna (de som bloggar alltså) via inläggskommentarerna. Antar att det är så det går och antar att det är där man börjar.

Något jag inte tänkt på tidigare: Medium-skrået verkar vara en kvinnodominerad bransch? Undrar varför. Kanske för mig att ta redan på. Denna sida kan nog vara en bra utgångspunkt för mitt projekt gällande andliga rådgivare. En intressant samling människor vad det verkar.

lördag 20 mars 2010

Tid av funderingar

Efter en ganska lång tid av att bara köra på utan att tänka har jag nu kommit in i en period av tankar. Visserligen har det varit stundtals förbannat roligt att bara köra. Föras dit vinden blåser så att säga, men jag är en tänkande människa. Det är ensam i mina egna tankar jag lever och utvecklas. Just nu handlar tankarna om livet i stort. Framför allt hur man ska kunna tjäna sitt levebröd på något mindre ångestfyllt sätt en vanligt förvärvsarbete. Jag har en del vaga idéer om att försörja mig på olika former av spel fast jag undrar om det är så mycket bättre. Att kunna försörja sig på något man skapar, något som man verkligen brinner för ligger då bättre till. Problemet med det är att jag inte har en aning hur det ska gå till just nu. Men som sagt, tankeverksamheten är igång och tids nog kommer jag nog fram till vad som bli mina nästa drag i livets schackspel.

Att jag är igång med skrivandet här känns åtminstone som ett stort steg i rätt riktning. Jag tvingas vara kreativ. Jag tvingas använda hjärnan någorlunda mycket för att hålla åtminstone någon slags kvalitet på det som publiceras här. Apropå kvalitet är min ambition att den höjs successivt ju mer jag kommer igång med skrivandet här och hittar ett format för det. Precis som i somras lär det bli lite trevande till att börja med. Jag ber mina läsare ha överseende med detta och att gärna skicka förslag på alternativa inkomstkällor. Men inget fjantigt om något jävla rån, prostitution, narkotikaförsäljning eller liknande. Jag vill ha MINDRE ångest än av mitt nuvarande jobb. Inte mer.

torsdag 18 mars 2010

Det töar

Den förbannade snön börjar äntligen släppa sitt grepp om staden. Motsvarande aktivitet börjar ske i min hjärna, upptinande alltså. På något sätt lyckades jag stänga av min hjärna under några månader i vinter inser jag efter att ha läst de tidigare inläggen här. Så insiktsfulla, fulla med kloka reflektioner, slutsatser och stundtals underhållande. Jag hoppas att i och med detta jag är igång igen med rundaord, utan längre pauser förhoppningsvis. Helt klart är det här ett projekt som förtjänar att leva längre.

Får räcka för nu. Återkommer med mer genomtänkta inlägg inom kort. Nu är jag igång igen åtminstone.