tisdag 26 augusti 2014

Kondomer i plånbok

I min ungdom brukade jag ha kondomer i sedelfacket i plånboken. Jag fick användning av dem speciellt ofta, faktiskt aldrig. Eller ja, till slut. Slarvigheten med att kolla utgångsdatumet kan, förstår jag nu, förklara de vanligt förekommande spruckna kondomerna när jag lite äldre åtminstone hade något som kan kallas ett sexliv, Emellanåt (sällan).

Tillbaka till min ungdom. Där brukade kondomerna, som aldrig kom till användning däremot ha en förmåga att trilla ur det där sedelfacket när detta fack skulle öppnas av andra anledningar. Som när man står längst fram i kön i kassan på en matvaruaffär. Det slog mig idag hur otroligt pinsamt detta var. Men här har jag verkligen enastående förmåga att förtränga, eller ska jag säga att omedelbart vifta bort situationen som aldrig inträffad, att tacka för något som annars varit lätt traumatiskt. Ska påpeka också att detta inte bara hände en gång. Utan många gånger. En av dem finns till och med förevigad på film. Som tur var stod min vän med kameran rakt bakom så det hela uppfattas inte på filmen*.

*) Något som annars höjt det humoristiska värdet i det försök till komedi som denna film var. 

måndag 4 augusti 2014

Offsidefällan i Örkelljunga

Göran bor i ett villa i låt oss säga Örkelljunga, en plats där man bor, arbetar gör man någon annan stans om man inte är frisör, hantverkare lagerarbetare. Man tittar på (typ) "Let's Dance" på fredagar, åker till Legoland med 'ungarna' på semestern om man har barn. Har man inte barn och bor i Örkelljunga är det något som inte stämmer. Göran har inte barn. Men Göran har ett trumfkort, om man får tro Göran. Han har nämligen uppfunnit offsidefällan. 

Borde man säga till Göran att han har fått allt om bakfoten? Var ska man i så fall börja: Nej, Göran du har inte uppfunnit offsidefällan. Den uppfanns tidigt på 1900-talet i England. Dessutom är din variant av offsidefällan inte en 'fälla' utan snarare en gåva till motståndarna som ger frilägen till motståndarlaget (backlinjen springer upp EFTER passet lagts i Görans version). Men varför skulle man säga det till Göran? Han berättar en historia. En fantastisk historia om något om inte världsomvälvande så åtminstone om att något som påverkar strategin i världens största idrott i grunden uppfanns i Örkelljunga. Man kan till och med dra det så långt att även om allt som skrivits i detta inlägg, ja, i denna blogg är påhittat, så är det ändå små pärlor som skänker glädje och vidgar perspektiven för läsaren och få denne att tänka: "Ja, tänk om det var så? I Örkelljunga, fantastiskt. Världen är en spännande plats". Kort sagt: Tänk "Varför inte?" och inte "Varför?"
Vissa tittar på detta i Örkelljunga medan andra uppfinner offisdefällan(?)