onsdag 26 augusti 2009

Lera

Apropå raggning hittade jag en gammal film som på nytt länkades från Buzz. Film utspelar sig på, vad jag förstår 2007 års Roskildefestival, ni vet den där extremt leriga:

Tycker klippet till en början är lite roligt. Mest för det är något roligt över det grova danska fulla sätt han kommunicerar på och dels för kompisens inflikade ganska överflödiga kommentarer. Sen tröttnar man i och för sig och allt ter sig mer som ett vanligt klassiskt youtube-fylleklipp (inte för att det behöver vara något fel i det i sig men ofta är det bara platt, plumpt och ointressant).

Något jag slås av är hur lycklig Franzo, eller vad den lerige dansken nu heter, är. När jag ser klippet funderar jag på varför. Jag kommer snart fram till att det är att han, äntligen är i rampljuset. Han är stjärnan för kvällen. Jag avundas, eller kanske snarare beundrar honom en smula. Han vågar det väldigt få vågar; exponera sig själv från den värsta smutsigaste, mest berusade och småkåta sidan. När man gör, gör man det med vetskap om att de flesta människor som någonsin får se honom under hans femton minuter i rampljuset, också kommer att förakta honom. Det är ta mig fan mod det till skillnad från att gå upp på en scen där man spelar den motsatta roll. En roll som illustrerar ett ideal man som artist är lika ofta som Franzo är det skräniga, leriga, danska fyllemonstret. Det är därför jag beundrar Onkel Kånkel, Peter Wahlbäck, Svullo och de relativa fåtal andra som har det fula och det smaklösa på sin repertoar. Det är också därför jag hatar all jävla dynga på TV som Allsång på skansen, Idol, Så ska det låta och allt annat tillrättalagt helylle skit som kablas ut av främst SVT och TV4.

Buzz (det håller än trots allt) hittade jag också klippet nedan. Min svaghet för komiska gnagare får sitt lystmäte.. Haha!

Edit: En annan rolig sak med Franzo är han sätt att falla ner i leran. Så snabbt, så frivilligt.

söndag 23 augusti 2009

Långt intervall

Nu blev det återigen ett lång intervall mellan detta och mitt förra inlägg. Kan egentligen inte svara på varför detta ständigt händer. Låt oss säga jag och tiden inte är överens för tillfället. Om vi någonsin varit det. Nej. Tiden har nog alltid varit min största fiende tillsammans med min egen förmåga att undervärdera min egen genialitet. Fast det är en annan historia.

Appropå genialitet är det lite av det jag just nu, efter många år av något som mer kan beskrivas som total inkompetens, besitter i raggning¹. 'Raggning' i definitionen jag använde mig av i mitt projekt jag tidigare lovat att redovisa, kanske det inte är fråga om. Men låt oss säga att jag just nu känner ett nästan överdrivet stort självförtroende när det gäller att få en sexuell situation att uppstå mellan mig och någon av det kvinnliga könet. Inte för att skryta, men deras utseende eller deras personlighet har inte heller varit av godtycklig kvalitet. Dessa egenskaper har varit mycket tilltalande för mig hos de kvinnor, för det är flera, det handlar om. Eller ja, åtminstone den första egenskapen.. Det jag ska komma till är att jag lagt detta projekt på is. Varför? Jag känner absolut inte att jag behöver det längre. Jag känner att jag har utvecklats på det sättet som var huvudsyftet med detta projekt på annat vis denna sommar. Dessutom har ju min blogg en liten annan approach numera.

Ett sidospår, tillbaks till det där med långa intervaller mellan inläggen.. Här borde jag egentligen lova att skärpa mig. Att genom att skriva att jag lovar att inläggen kommer att komma tätare i fortsättningen sätta press på mig själv att också hålla det. Men jag har lärt mig att det är meningslöst. Återigen, tiden är min fiende. Först och främst måste jag hitta något sätt att besegra den för gott. Fram till dess kommer inläggen nog att komma lite stötvis är jag rädd.

Fotnot 1: Gillar egentligen inte alls ordet 'raggning' eller 'ragga'. Alldeles för burdust och för min egen del känns det missvisande om vad det handlar om. Men jag använde just för att det från början var tänkt att vara just något som inte är jag. Ett sätt för mig att passera mina egna murar.

tisdag 11 augusti 2009

Oxens år

Jag tänkte från början att man skulle skriva ett inlägg där man drar paralleller mellan vad som hänt i år och det kinesiska horoskopet om detta år. Det här hittar jag från siten radio86.se om Oxens år, alltså detta år (bland annat):
Det här året är Oxens eget år och du känner nu att du vill utforska var du befinner dig och vart du är på väg. Lita på dina instinkter och din inre röst och bli på så sätt av med de bördor som hindrar dig i den här processen. Mindre komplikationer på vägen blir aldrig till stora problem om du tar dem på rätt sätt. Livet på hemmafronten kan vara speciellt tillfredsställande, så se till att du spenderar mycket tid med dina nära och kära.

Massa allmängiltigt dravel som man kan tolka in allt eller inget i alltså. Som vanliga horoskop alltså. Jag blir besviken, som vanligt besviken när jag läst ett horoskop. Dels för att de aldrig stämmer, dels för att de aldrig våga ta ut svängarna. "Du kommer under året att ligga med två oskulder inom loppet av ett dygn", "Du kommer under året att dö en plåsam död", "Din favoritfilm kommer under året inte längre vara Sagan om Ringen" (eller Sagan om de två tornen eller Sagan om konungens återkomst ja ni fattar). Jag hade verkligen hoppats på det kinesiska horoskopet men det var samma skit. När sån meningslös smörja som exempelvis det ovan finns det ingen anledning att jag inte på egen hand och direkt ur mitt eget huvud skapar ett horoskop som åtminstone är underhållande och troligtvis stämmer in på betydligt fler än de man brukar läsa (som det ovan) gör. Sagt och gjort, detta kommer hände i DITT liv, säg, de närmsta veckorna framöver:
Du kommer att efter att låtit dig lurats att du verkligen blivit utvilad på jobbet och nu kommer att uppskatta det igen snart istället inse att du verkligen inte trivs där. Något du självklart inte kommer erkänna för dig själv. Du kommer även att märka att frekvensen av gräl med din respektive kommer, precis som du hoppats, att minska jämfört med hur det var tidigare under sommarens semester. Det kommer dock inte göra dig till freds snarare kommer det ge dig periodens andra bittra insikt; att du din relation har förlorat all förmåga att kommunicera i ditt förhållande förutom under några bag-in-box indränkta kvällar i mitten av Juli då det mest handlar om att du skriker åt din partner. Du kommer under den närmaste tiden, om du känner efter lite, antagligen inse att du vill ta livet av antagligen din familj, chef och kollegor eller åtminstone några i dessa grupper. Det eller att du tar livet av dig själv för att slippa dom. De eller jag kommer du tänka, om du känner efter lite. Problemet är bara att du inte vågar känna efter eftersom du är så förbannat feg. Du kommer istället svälja all skit och bli bittrare för var dag som går, precis som förra året.

tisdag 4 augusti 2009

Ändringar

Nej nu jävlar ska jag försöka styra om kursen för den här bloggen. Känns som att den hittills tassat allt för mycket runt den heta gröten, haft sitt von oben-perspektiv och inte handlöst kastat sig in i masugnen utan tvekan. Mer rakt på alltså hoppas jag kunna utlova i fortsättningen. Något som borde göra det enklare för mig att arbeta fram texter också. Blir mer som att jag skriver vad jag tänker då än att jag tänker ut vad jag ska skriva. Det är min förhoppning allafall.

Men måste ha i åtanke att jag är närmast manodepressiv. Det innebär att jag kanske inte alls klarar av att hålla det jag beslutat nu. Men ändå, manodepressivitet borde vara en fördel när man mer ska attackera i skrivande, med känslor, överdrifter och målande beskrivningar. Det borde tala för min nya taktik.