tisdag 30 juni 2009

Sista inlägget innan Arvika (antagligen)

Dricker vatten så in i helvete här i värmen. Börjar faktiskt tröttna på smaken eller kanske rättare sagt brist på smak och fundera allvarligt på att ta en öl. Men så tänkte jag att det de närmaste dagarna kommer bli väldigt mycket av den drycken, på festivalen alltså, att jag nog kommer tröttna ändå. Vänta och glädjen med att dricka öl kanske varar längre alltså är tanken!

Med mycket annat i huvudet idag och mycket annat att göra, har jag inte hunnit tänka ut någon briljant observation i klass med den om hamstrarna sist ikväll. Därför tänkte jag att jag skulle bli lite inspirerad av lite humorbloggar, vilket jag nog tycker man om man vill kan klassa denna till att vara. Tyvärr är det inte mycket av det som varken är roligt eller intressant, tycker jag. Men en del fanns det väl, som As Good as it gets och så bloggen med lite lokal anknyning Pers perversa verser. De senare självklart fylld till bredden med härliga ordvitsar.


**

Fan vad det är populärt med Rosévin den här sommarn. Har gått från att vara kärringdryck till att vara... tja.. Creddig kanske är ordet. I min brist på drickandet av denna dryck från min sida kommer känslan av alienationen. Undrar om jag ska gå till botten med varför jag känner så eller helt enkelt bara köpa Rosévin. Det lutar åt att jag gör det senare uppe i skogen i Värmland.

måndag 29 juni 2009

Hamstrar

Hamstrar blir förbannat bra på bild. Roliga. De ser ofta förvånade ut och är antagligen det som är det roliga: Det i alla situationer omotiverat förvånade ansiktsuttrycket. Man undrar vad det tänker egentligen? Vore intressant om det fanns 'hamsterpratare' där ute som kan läsa av vad deras uttryck vill säga oss?



Känner jag mig rätt inspirerad och har ett par projekt på gång, hittills bara idéstadium men jag hoppas snart det kan bli något mer konkret av det. Jag vill egentligen inte avslöja så mycket om vad det handlar om än. Men jag kan säga så mycket att de båda handlar om studier i interaktion människor emellan fast ur två väldigt olika perspektiv.

I övrigt kommer det denna vecka antagligen bli dåligt med skrivna inlägg då jag kommer befinna mig på Arvika-festivalen. Ett par inlägg med rapporter därifrån kan ses fram emot.

NiN-maran går framåt..

lördag 27 juni 2009

NiN

Har börjat mitt NiN-maraton inför spelningen om några dagar när jag för tredje gången ska få se ett av världens absolut bästa band genom tiderna. Kör i kronologisk ordning och har då som alla vet börjat med första skivan, Pretty Hate Machine (just nu den gudomligt vackra Something I Can Never Have. Tänkte köra lite mer än bara fullängdarna och även ta med EPs och lite specialutgåvor. Nästa i ordningen blir då klassiska EPn Broken och sen mix-EPn på den Fixed. Sen blir det Downward Spiral, Fragile, EPn Things Falling Apart, Still (från dubbelCD-versionen av And All That Could Have Been), With Teeth, Year Zero och till sist The Slip. Nördigt men så fantastiskt bra! Frågan är om jag hinner bara..

Några fantastiska NiN-videor:










fredag 26 juni 2009

Bakblogg

Först var tanken att göra mig lite rolig på bekostnad av det lite nördiga och kanske inte så creddiga fenomenet bakblogg. Men efter att ha läst ett par bakbloggar som den här övergick min von oben-känsla till någon slags avund. Tänk vad skönt att ha hittat sin nisch: Baka en kaka, bröd, tårta eller vad man nu bakar, sen skriva ett inlägg om hur man bakade det. Enkelt och träffsäkert. Man har väl definierat sin läsarkrets: De som är intresserad av vad andra bakar. Men sen tänkte jag ett tag till och kom fram med problemet: Jag ser ingen praktisk anledning till varför man ska publicera en receptsamling i formatet blogg. Varför kronologisk ordning? Spelar det någon roll för läsaren vilken tidpunkt receptet publicerats?
För att illustrera på ett enkelt sätt:
Lista1
Arraksboll
Blåbärsmuffin
Kladdkaka
Prinsesstårta
Smulpaj
Lista2
2009-04-03, Kladdkaka
2009-04-10, Arraksboll
2009-05-02, Smulpaj
2009-05-06, Blåbärsmuffin
2009-05-21, Prinsesstårta

Det här var bara ett exempel på en lista i bokstavsordning och en i datumordning efter när receptet är inlagt. Säg att listorna istället skulle innehållit 200 rader, vilken skulle vara lättast att hitta i?

Fast vad vet jag? Kanske vill man baka i samma ordning som bloggaren... Sen måste jag ge bakbloggarna att de innehåller bilder med bakverk som ser fantastiskt goda ut. Eller vad sägs om den här fantastiska valnötsfrallorna från bakplåten:


**

Måste en sådan här dag frångå principen att inte hänga på bloggdrevet och kommentra ett aktuellt ämne. Handlar såklart om den stora ikonen Michael Jacksson. När jag fick hans dödsbesked i går natt tänkte jag att det inte var möjligt. Han är för overklig för att dö. Varför skulle han dö? Något stämmer inte..

torsdag 25 juni 2009

Handikapp

Funderade på att skriva ett inlägg i stil med 'Om man var tvungen att ta ett, vilket gravt handikapp vore bäst att ha?', 'om du hade Tourettes syndrom, vilket vokal ticks skulle du helst inte ha?' eller varför inte 'Om du var tvungen, vilket djur skulle du sätta på? (jag skulle välja Rådjur, de rätt heta). Med lite eftertanke kändes det om än ganska roligt och intressant ämne, ändå inte så originellt och kanske lite krystat provocerande för provocerandets skulle (inget fel i det i och för sig).

Som de läsare jag eventuellt har trevar jag fortfarande lite i mörkret när det gäller att hitta en form för skrivandet, för rundaord. Jag har en del idéer som jag förhoppningsvis kan realisera snart vilket nog kommer göra att det förhoppningsvis framstår som mindre spretigt.

..Men ändå: Vilket gravt handikapp skulle man välja? Spontant säger jag förståndshandikappad. Förhoppningsvis är man då lyckligt ovetande om sitt handikapp.

Till sist: En dag av bättre psykisk hälsa som förstärktes ytterligare av ett friskt, alltså kallt, årets första dopp i havet.

Vokal ticks? Ja.. 'knulla' vore ingen höjdare. Inte heller 'sieg hail'.

onsdag 24 juni 2009

Misslyckand men produktiv

Idag har varit en dag där jag mest har burit på känslor av rastlöshet, ensamhet och misslyckande. Först nu, när dagen börjar närma sig sitt slut inser jag hur bra de känslorna varit för min produktivitet. Jag fungerar så, jag måste komma till någon slags lägsta nivå där jag slutar tänka och börjar handla. Annars lyckas jag på något vis avfärda alla prospekt på saker att göra som fruktlösa/meningslösa, men någonstans i alla känslor inte mina tankar mer. De låter mig vara och jag få saker gjorda.

Och saker gjorda har jag fått: Sökt jobb, städat, registrerat mig på dejtingsite, lagat mat och gått en promenad. Detta efter de åtta timmar jag satt av innan jag blev fri. Återkommer säkert om de andra sakerna men tänkt fokusera på promenaden, som ägde rum i Slottskogen...

Med alla negativa känslor samt trötthet inom mig gick jag genom parken bland alla soldyrkande, kära, glada, käcka människor. Overkligt, ensamt. Ja, känslan av ensamhet blev än starkare. Konventionen att inte gå där själv utan att tillsammans med någon göra något sommrigt som sola, kasta frisbee eller liknande. Direkt sög jag åt mig av denna, vad jag upplevde det som, allmänt påbjudna umgängesform i parken. Att hela världen verkar vara ledig förutom jag minskade inte heller ensamhetskänslan.

Herregud. Jag måste verkligen sluta påverkas av konventioner så mycket. Staka ut min egen stig, välja istället för att, vad ska man kalla det, ickevälja. Här ska Rundaord vara det forum jag rapporterar denna process till, där jag redovisar min metoder mina lyckanden och misslyckanden med detta.

Kan hända att jag återkommer med mer om denna produktiva, känslosamma dag.

Glöm inte solkrämen!

fredag 19 juni 2009

Snart tillbaka

Ett litet uppehåll i skrivandet här på grund av att omvälvande händelser staplas på hög detta år för mig.. Imorgon åker jag som många andra iväg för att fira midsommar. Men jag lovar att vara tillbaka med full kraft, till och med förstärkt nästa vecka. Rundaord ska bli mitt artistiska fönster mot världen och det jag ställer ut är mitt liv i någon form.