måndag 19 oktober 2009

Skägg!

Skägg är kul, skägg är intressant. Bildgooglade lite skäggbilder. Framför allt dessa nedan. Börja med att kolla på de tre första..






..och kolla sedan in dessa.





Om vi bortser från det komiska, för visst finns det något komiskt i skägg, det går inte komma ifrån så ser man fantastisk gemytlig och genomgod ut om man har ett skägg med en ansenlig längd, låt oss säga runt 1 dm. Man kan nästan fastslå att motsatsen, om det nu är motsatsen, kort skägg snarare signalerar om ondhet och falskhet. En spontan första fråga som då dyker upp i ens huvud är såklart varför man över huvudtaget anlägger ett 'kort' skägg? En förklaring på det är såklart uppenbar: Man håller på att anlägga ett 'långt' skägg men är inte där än. En annan förklaring som jag mer tror är den riktiga anledningen är att man knappt kan ta någon med långt skägg på allvar. Man må se hur god, gemytlig och härlig ut som helst, men de flesta människor tar sig själva på för stort allvar för att ens fundera över långt skägg. Så även undertecknad. Vi vill inte se goda, gemyliga ut eftersom vi då i förlängningen ses som godtrogna, lättlurade, ja till och med lite bakom flötet.

Jag hyser trots detta största respekt till dessa män (för det är närmast uteslutande män) som skiter i omgivningens fördomar och rädsla och smått föraktande hållning för det goda och gemytliga. De tycks utstråla: Jag har ett stort skägg, jag vet, men jag är inte rädd för någon, jag har ju ett sort stort skägg. Någon gång, när jag växt i mig själv, kanske jag också vågar skaffa ett stort skägg.

tisdag 13 oktober 2009

Utomhus?

Länge sedan ett inlägg här som handlade om sex. Kanske beror det på att jag efter en sommar där jag själv varit ganska, ja till och med mycket sexuellt fixerad, nu under hösten ägnat min tid åt betydligt mer puritanska aktiviteter och tankar. Men helt har tankarna på det eller aktiviteterna relaterat till ämnet upphört. Jag kom exempelvis att tänka på sex på konstiga platser. För min del har jag av någon anledning ofta lätt att bli extra tillfredsställd av aktiviteten i skogsmiljö, då både i egen regi och med annans hjälp. Jag har även provat att utföra detta på en krogtoa med köande människor utanför som självklart kunde ana vad som hände innanför, med ganska misslyckat resultat.

Vad är det då som ger de udda valen av plats edge åt sexakten? När jag minns tillbaks till dessa stunder är det en känsla jag tydligt minns, åtminstone från sessionerna i skogen. En stimulerande känsla, en känsla av total frihet. En känsla av att hela världen blivit mitt sovrum och därmed hela världen min. Sex utomhus kan alla fall i mitt fall ses som manifestation av frihet och till och med en känsla av gudomlighet. Vad som driver andra användare vet jag inte men vore kanske något att forska vidare i. Finns det någon där ute som har utövat och har liksom jag positiva minnen av sex på udda ställen? Maila gärna.


Nästan som att vara Gud

Tyvärr gör detta lands arktiska klimat sitt bästa för att göra denna upplevelse till allt annat än en gudomlig upplevelse. Men jag vill ändå ta tillfället i akt att rekommendera sex på udda ställen. Vill någon prova kan jag vara villig att ställa upp. Maila gärna.

tisdag 6 oktober 2009

Missförstådda genier

Det har säkert inte undgått någon av mina trogna läsare* att jag har en förkärlek för så kallade missförstådda genier. Missförstådda genier är oftast män som går utanför den berömda boxen och på det viset rynkas på näsan för hos 'etablissemanget' under sin livstid. Ofta är det först efter döden och ibland många år efter den, får geniet sitt rättmätiga erkännande.

Jag har en talang. Jag kan peka ut dessa genier långt innan de fått sitt erkännande. Jag har många sådana genier i min umgängeskrets. Jag är säker på att en del av dessa kommer att få sitt erkännande men tyvärr kommer det vara försent för att de själva ska kunna sola sig i glansen av det. För att visa prov på min talang kommer jag nu presentera ett antal personer som antagligen efter döden kommer bli hyllade för den genialitet ingen mer än jag** i dagsläget ser.

Mark Owuya
Smärtar mig att ha med en klipp från det vedervärdiga programmet idol men för att kunna förstå denna mångfaciterade människas storhet är nog detta ett måste. Totalt utan självinsikt eller om det är spelade saknad av det ger han sig in programmet. Rapen innan audition är också mästerlig. Som nämns av en av attitydkillarna i juryn (har vägrat mig lära mig deras namn), Swartling kanske, är han också målvakt i Djurgårdens hockeylag och har bland annat ett JVM-silver på meritlistan. Hans blogg finns här. Jag blir förvånad om denna orädda multitalang kommer falla i glömska. Här kan du läsa hans blogg förövrigt: http://nyheter24.se/hockey24/bloggar/mark-owuya/



Michalis Koutsogiannakis
Genom sitt lysande skådespeleri nyanserar han bilden av invandrare i samma ögonblick som han permanentar ytterligare en invandrarstereotyp: Den godhjärtade invandraren som ständigt blir hunsad av sin oftast smårastistiska omgivning men som trots det aldrig tappar modet och alltid gör rätt*** för sig oavsett mycket skit han får ta (vi svenskar älskar den stereotypen). I framtiden kommer Michalis filmer ses som de viktigaste och mest kännetecknande för denna tid.


Lars Ohly
De flesta retar sig vansinniga på hans småflinande. I Synnerhet borgliga politiker och antagligen alla miljoner nyliberala bloggare i det här landet. Jag tycker istället det är dags att glömma smilfinken Lars och istället lyfta fram agitatorn Lars som ofta ger den rådande högerhegenomin i debatten rejält på tasken. Upp till kamp Lars! Framtiden kommer ge dig rätt.



Tre exempel att lägga på minnet. De kommer av framtida generationer bli geniförklarade och här var första gången du läste om det. Undrar om min talang, denna talang kommer göra mig geniförklarad i framtiden? Det borde jag såklart veta själv. Eller? Hisnande tankar. Det snurrar nu.

*) Har absolut ingen aning om hur många trogna läsare jag har. En gissning är att antalet just nu är noll med tanke på den senaste tidens brist på inlägg

**) Jag är åtminstone högst tveksam till att det finns någon mer

***) Ofta handlar det om att tillrättavisa andra invandrare att inte tappa modet trots att de blir hunsade av en smårasistisk omgivning

torsdag 1 oktober 2009

Dumhetens handsprit?

Ursäkta, ursäkta min långa frånvaro igen. Hopplös är jag, eller hur?

Något jag sällan gör är ser på tv. Jo, jag vet att det är en väldigt 'rätt' sak att hävda. Men i mitt fall är det sant. Åtminstone om man exkluderar den senaste veckan, samt inte räknar med det jag ser via datorn. Nedladdat eller streamat alltså. Hur som helst. Jag ser lite på TV MEN ikväll avsatte jag tid för att se lyxfällan. Anledningen var såklart vältra mig i förakt över den dumhet deltagarna i programmet besitter. Naturligtvis fick jag mitt lystmäte infriat i den hushållsmaskinsimpulsköpande, sms-lånande och kattägande underskönteskan från förorten som medverkade i dagens program. Sanningen att säga känner
jag mig lite elak att på detta mycket föraktfulla sätt beskriva en stackars människa, tänker jag först. Men sedan tänker jag att dumhet är en smittsam farsot som vi måste börja ta på allvar.

Jag börjar nämligen bli en aning rädd. Rädd för att dumhet har börjat bli lite av ett ideal i denna tid. Enligt detta ideal anses det närmast som ett tecken på saknad av vitalitet och personlighet att använda sig delarna av centrala nervsystemet som finns ovanför lillhjärnan. Visst kan jag förstå fördelarna med detta. Man behöver aldrig ta ansvar för sina åsikter, ogenomtänkta handlingar och framför allt dess konsekvenser. "Jag väljer att inte tänka, därför är jag själv ett offer för mina ogenomtänkta val" verkar devisen vara. Som ett 2000-talets svar på syndernas förlåtelse.

För mig och andra som inte gillar dumhet måste ju såklart motmedelel mot denna farsot vara högsta prioritet. Vad är dumhetens motsvarighet till god handhygien? Jag tror på stolthet och uppriktighet. Stoltheten och uppriktigheten inför omgivningen att man använder sig av sitt intellekt. Att ställa sig upp och våga säga att man faktiskt tänkt igenom och reflekterat kring en sak, att man vågar berätta att man ägnat en företeelse mer än några tiondelars sekunds tanke innan man beslutar sig hur man förhåller sig till det och att säga att man inte följde magkänslan utan att man faktiskt vägde olika aspe
kter mot varandra och genom hur dessa vägde mot varandra fattade man ett beslut. Prova gärna själva hemma! Att tänka alltså.

Handsprit mot dumhet, snart slutsålt i ett
apotek nära dig.