torsdag 27 maj 2010

En tids svacka har förbytts i irritation..

Jag måste erkänna att jag under en tid känt mig allmänt dålig, ja liten som människa. Nu känner jag att jag börjar komma ur svackan. Då kommer istället en irritation, irritation som jag rätt ofta känner mot min omgivning. Jag förundras stunder som denna hur jag över huvudtaget kan förnedra mig till att känna mig lite i denna omgivning. 'Hybris' är ett ord som säkert rinner genom någon läsares huvud nu. Men nej, snarare är det just de egenskaperna jag lider brist på. Jag för intelligent för att inse min egen storhet. Eller om man vänder på det, många i min omgivning är för dumma för att inse sin begränsning, sin litenhet.

Min nya vän flashback börjar också bli tröttsam redan. När jag tänker efter lite undrar jag om jag inte har svårt att få utbyte av andra människor, generellt sett, med få undantag, tyvärr.

Förövrigt ska var inte tanken med denna blogg detta att ha detta ältande, självreflektoriska språk. Snarare ska handlingar vara i fokus. Mina handlingar, andras handlingar och dess konsekvenser. Bättring ska jag väl inte utlova men jag lovar åtminstone att försöka.

måndag 24 maj 2010

Ett gott dagsverke.

Nu har jag gjort det. Registrerat mig, redigerat min signatur, skaffat en avatar och skrivit mitt allra första inlägg på flashback. Så här ser det ut:

Adressen till denna historiska sida är: https://www.flashback.org/t1202760p11

Det har hänt mer saker sen sist. Jag har haft min första trekant. Jag har ångrat den. Jag har köpt ut cigg till söt 16-årig fransyska. Hon tyckte jag var snäll. Jag kunde inte säga något vettigt, tappade min annars ganska väl fungerande talförmåga. Främmande språk är jobbiga, även om hon i det här fallet pratade engelska. Men framför allt har jag alltså registrerat mig på flashback. Nu gäller det att fortsätta vara aktiv där och ta tag i nästa projekt: Bloggvännerna. Men ett gott dagsverke har jag gjort.

torsdag 13 maj 2010

Nedlagda projekt

Ytterligare en tid har gått där saker 'kommit emellan' mig och mitt skrivande. Jag tänker mig alltid att inom en snar framtid kommer jag ha all tid i världen till det. Men den snara framtiden blir aldrig som jag tänkt.

Nåväl, tänkte redovisa hur det går med mina projekt. Det är också ganska snabbt gjort, har nämligen inte hänt någonting. Jag har däremot funderat på det där med att ta kontakt med andliga rådgivare. Tyvärr verkar det mesta där handla om att ta rejält betalt. Det verkar, vad jag sett inte finnas något 'pröva på' eller någon slags gratisvariant utöver tidningarnas horoskop. Jag har därför bestämt mig att lägga det på is tills vidare och fokusera på annat.

När det gäller att skaffa bloggvänner har det inte hänt så mycket. Rättare sagt ingenting. Hänvisar till tidsbristen här. Men jag tror på idén.

Det jag däremot har gjort är filat på mycket idéer i huvudet. En del kanske kommer skrivas om här. Andra kommer säkert läggas ner. Andra kommer inte lämpa sig för detta forum.

Sista dagarna har jag återupptagit hängande på flashback lite mer frekvent. Lätt att förlora sig i trådar om allt från "oväntat sex" till "Varför säger dom 'Sir. Yes, Sir' istället för bara 'Yes, Sir'?" till "Voyager 2 kan ha hittats av utomjordingar - sänder okända signaler till Jorden!". Kanske dags för mig att ta steget och registrera mig där. Tror nog det är det..

måndag 3 maj 2010

En förklaring eller kanske en ursäkt

Hur många kan tänkas följa den här bloggen? Ingen är min gissning med tanke på den minst sagt dåliga uppdateringsfrekvensen sista tiden. Människor av denna tid har inte tålamodet eller plats i sitt medvetande för så statiska saker som en ouppdaterad blogg och därmed blir min ouppdaterade blogg snabbt obesökt.

Att jag har noll besökare ser jag just nu ändå inte som ett problem. Ett större problem är att jag ofta här har lovat bättring, ofta med uteblivet resultat. Att inte hålla något jag lovar inför mig själv är förkastligt och bidrar bara med förstärka den negativa självbild man ofta har av sig själv. När jag skriver 'man' menar jag också 'jag'.

Nu har jag återigen kommit till en punkt där jag återupptagit skrivandet här. Som vanligt är lättnaden över detta stor samtidigt som jag också känner det som att jag bär med mig tusen idéer som måste ta sig uttryck bloggen på något vis. Den här gången ska jag dock lova något helt annat: Jag lovar att jag aldrig mer ska lova saker som jag riskerar att inte hålla. Något som borde gälla i mitt liv i övrigt också kan man tycka.

För att svara konkret på vad jag inte gjort senaste tiden. Nej. Jag har inte fjäskat in mig som bloggvän än och ne jag har inte påbörjat projektet om medium och andlighet.

Parallellt med att jag skriver här håller jag nu på att somna. Får anledning att återkomma. Förhoppningvis rätt snart. Hoppas jag.