Microbryggerier, långkok, pulled pork, burgare. Några av de mattrender vi sett senaste åren. Det de har gemensamt är att de alla står med fötterna i en svunnen tid. En tid där mer tid fanns, där kött var kött och öl, öl och tog en jävla tid att tillreda. Just detta kommer också bli deras fall. Man orkar helt enkelt inte till slut. Dygnet har 24 timmar och att ägna 22 av dessa på puttrande grytor är kanske inte det alla förknippar med livskvalitét. Därmed inte sagt att alla sedvanor och tekniker gällande mat och dryck från förr ska kastas i historiens skräphög. Det finns istället vissa som man inte riktigt kan förstå varför de fallit i glömska. Framför allt tänker jag på Kaffe på Fat. Här häller man alltså kaffet i ett fat, så mycket det får plats i fatet utan att det rinner över. Ett fat (även kallat kaffefat) som åtminstone före 96 var standard vid servering av en slät kopp kaffe. Väl upphällt för man fatet mot munnen och SÖRPLAR i sig kaffet. Företrädesvis med en sockerbit i munnen som man "filtrerar" kaffet igenom för en förhöjd och härlig kaffeupplevelse! Upprepa sedan procedur tills kaffet i koppen är slut.
Så här kommer det nog gå till i framtiden |
Nackdelen med tenkiken är det jävla sörplande ljudet. Men jag räknar med att framtidens främsta ingenjörer använder all sin kraft för att hitta en lösning på det problemet (digitala filter, isolerande textilier eller ljudisolerande kraftfält är förlag på lösningar). Så mycket tror jag på Kaffe på Fat.
Djupa SÖÖÖRPLAR
/Skumberg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar