tisdag 30 december 2014

Att inge förtroende

Att inge förtroende är något som värderas högt. Lite väl högt i mitt tycke. Jag anser snarare att vad man gör och framför allt varför man gör det borde trumfa förtrolighetsegenskapen. Men nu är det en sån värld vi lever i och då finns det två vägar att gå. Antingen får man göra som jag och ge upp den striden och som försvarsmekanism se sin oförmåga att vara förtroendeingivande som en slags revolt mot en värld byggd på felaktiga premisser. Men för er som vill inge förtroende, för ni är många, gäller det helt enkelt att jobba hårt med "inge förtroende"-biten. Därför har jag, som vad man kan se som en försenad julklapp, satt ihop en lista på några punkter som beskriver hur man ska bete sig för att vara förtroendeingivande (även om jag har lågt förtroendekapital i denna fråga). Perfekt lista för den som saknar uppslag till nyårslöften förövrigt.

- Säg saker som "vägen till ett högre medvetande går.. " och så något om att inse sin litenhet i det stora kosmos och din egen obetydlighet inför den." 

- Jobba med liknelser. "Myror och vad de kan veta om världen och jämfört med människor.." och universum.." och sånt i den stilen. (Stämmer inte människan kan se "13 miljard ljusår, Hade vi varit säg 200 ggr mindre (som myran) hade vi sett 65 000 ljusår. Det vill säga i princip hela vår galax. Jag tror inte myror kan det.)


 - Var onödigt kryptisk och bygg upp en harang av ord vars betydelse kan ha många tolkningar. Helgardera helt enkelt. "Illusioner av de Strukturer medvetande kan transcenderas och påbörja dekonstruerandet av dessa." 

Barbara Santana. När att framstå som upplyst, om det inte vore för de där 100 000+ tweets där nästa exakt samma fras upprepas vilket får henne att oftare placeras i 'galenfacket'

- Sist men inte minst: Erkänn för guds skull inte att det finns saker du inte vet. Snarare ska du göra tvärtom och försöka nära bilden av att du vet massa saker (som du aldrig berättar) som du egentligen inte har någon aning om. Hänvisa här gärna till frågans komplexa natur och/eller lossas försöka förklara genom att vara onödigt kryptisk och bygga upp en harang av ord som kan ha många tolkningar.. (se punkt 3)


Vad fan vet du Dalai, egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar